Pon

Bedrijfsgegevens
Pon
Branche Anders
Bedrijfsomvang Groot (250+)
Locatie Amsterdam, Nederland
Bedrijfsomschrijving

Pon is wereldwijd actief op het gebied van mobiliteitsproducten, -diensten en -oplossingen en biedt ook honderden industriële oplossingen. In 1895 begonnen als kleinschalig familiebedrijf, groot geworden als handelshuis, bekendheid verworven als autohandelaar en inmiddels toonaangevend in tal van markten. Al meer dan 125 jaar zetten we mensen en goederen in beweging.

Tegenwoordig is Pon een wereldwijd opererend bedrijf, actief in vele markten: we zijn de nummer 1-auto-importeur van Nederland met ook een sterke positie in de USA, staan in de wereldwijde top 5 van fietsproducenten en zijn een gevestigde naam in de wereld van maritieme oplossingen, grondverzet, energievoorziening, flow control (kleppen en afsluiters) en industriële services.

In Nederland zijn we een van de belangrijkste spelers op het gebied van mobiliteit. Dagelijks stappen vier miljoen Nederlanders op een fiets van Pon en rijden twee miljoen mensen in een auto die door ons is geïmporteerd. Ook reizen dagelijks 140.000 mensen met een van onze mobiliteitskaarten, hebben meer dan 215.000 mensen een abonnement op een Swapfiets en maken dagelijks 100.000 Nederlandse reizigers gebruik van onze slimme mobiliteitsoplossingen.

We verplaatsen dagelijks miljoenen mensen. Als mobiliteitsexpert en marktleider is Pon daarom een logische gesprekspartner voor klanten en partners om te werken aan de ontwikkeling van duurzame en CO2-neutrale oplossingen voor het transport van mensen en goederen. Van e-bikes tot elektrische graafmachines en van connected car-oplossingen tot mobiliteitskaarten en green shipping.

Als familiebedrijf met een langetermijnvisie investeren we continu in nieuwe, duurzame mobiliteitsoplossingen en technische innovaties. Pon hanteert hierbij een aanpak die teruggaat tot zijn roots: no-nonsense, doordacht, maar toch pragmatisch met als doel ideeën zo snel mogelijk in de praktijk brengen.

We move you to a better world.

Bedrijfspresentatie