Werkgevers Plaats vacature

Stage lopen bij Omgevingsdienst West-Holland

Let op, je bent niet ingelogd
Wil je meer zien? Log in of maak een account
Branche Overheid / Publieke sector
Bedrijfsomvang Middelgroot (50-249)
Stad Leiden

Over Omgevingsdienst West-Holland

Organisatie

De Omgevingsdienst werkt op basis van een gemeenschappelijke regeling voor de gemeenten Hillegom, Kaag en Braassem, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen en Zoeterwoude en de provincie Zuid-Holland. Daarnaast voert de Omgevingsdienst de regionale milieutaken uit voor de regio Holland Rijnland.

De Omgevingsdienst staat voor duurzaamheid, veiligheid en een verbetering van de leefomgeving. Ze neemt milieubeschikkingen namens gemeenten, ziet toe op naleving van milieuwetgeving, geeft milieuadvies aan gemeenten en informeert inwoners en bedrijven op het gebied van milieu in op opdracht van gemeenten en andere overheden. Sinds 1 juli 2011 voert de Omgevingsdienst deze taken uit onder het ISO 9001 certificaat.

Visie en missie

De Omgevingsdienst staat voor het verbeteren en bewaken van de kwaliteit en veiligheid van de leefomgeving in Holland Rijnland. Dit doet de dienst door:
◾het bundelen van gespecialiseerde kennis
◾een efficiënte, kwalitatief goede en prijsbewuste uitvoering van de taken
◾te werken vanuit een sterke betrokkenheid bij de opdrachtgever
◾gezamenlijk en uniform uitvoeringsbeleid te ontwikkelen, met oog voor maatwerk

De Omgevingsdienst wil een kwalitatief hoogstaand uitvoeringsdeskundige zijn in het integraal aanpakken van omgevingsvraagstukken.

Werkgebied

Het werkgebied van de Omgevingsdienst ligt in het noorden van Zuid-Holland. Dit werkgebied bestaat uit deelnemende gemeenten, contractgemeenten in de regio Holland Rijnland en de provincie Zuid-Holland.

Deelnemende gemeenten

De Omgevingsdienst voert taken uit voor de gemeenten Hillegom, Kaag en Braassem, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten, Zoeterwoude en de provincie Zuid-Holland.

Regio Holland Rijnland

Voor de regio Holland Rijnland voert de Omgevingsdienst een aantal regionale milieutaken uit, zoals luchtkwaliteit, milieucommunicatie en veiligheid. De gemeenten in Holland Rijnland zijn Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude.

Stages bij Omgevingsdienst West-Holland

1 vacature beschikbaar bij dit bedrijf

Schrijf je in of log in om de beschikbare stages te bekijken.