Werkgevers Plaats vacature

Stage lopen bij Dutch Green Building Council

Let op, je bent niet ingelogd
Wil je meer zien? Log in of maak een account

Bedrijfsgegevens

Branche Non-profit
Bedrijfsomvang Klein (10-49)
Stad Den Haag

Over Dutch Green Building Council

Stichting Dutch Green Building Council (DGBC) is de landelijke maatschappelijke organisatie die zich inzet om de gebouwde omgeving in hoog tempo toekomstbestendig te maken. Wij doen dit vanuit de gedachte dat klimaatverandering sneller gaat dan gedacht en dat de urgentie tot het verduurzamen elke dag groter wordt.

De gebouwde omgeving is goed voor bijna 40% energieverbruik en bijna een derde van de CO2-emissies in Nederland. Er ligt een grote verantwoordelijkheid voor de sector om gebouwen en gebieden in Nederland sneller en grondiger te verduurzamen dan momenteel het geval is

Centrale thema’s
Aan de hand van vier centrale thema’s ontwikkelen we impactvolle programma’s op het gebied van:
• CO2-reductie (Paris Proof)
• Circulariteit
• Gezondheid
• Klimaatadaptatie.

Partners
De stichting met ANBI-status is in 2008 opgericht op initiatief van de markt en is onderdeel van de World Green Building Council. Samen met onze bijna 350 DGBC partners vormen we de grootste en meest brede beweging voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving in Nederland. Deze koplopers voelen de urgentie om in actie te komen en stellen niet uit maar nemen nu de verantwoordelijkheid. Zij nemen leiderschap in deze transitie.

Samenwerking
DGBC brengt organisaties met elkaar in contact en stimuleert samenwerking. Via het kennisplatform worden kennis en innovaties van en met partners gedeeld.

Meten, weten, doen
DGBC organiseert daarnaast opleidingen en evenementen over actuele duurzaamheidsthema’s. En we ontwikkelen en beheren BREEAM-NL, het meest gebruikte keurmerk in Europa om de duurzaamheidsprestaties van gebouwen en gebieden te beoordelen en te meten.

DGBC als onderdeel van WGBC
Dutch Green Building Council is Established Member van de World Green Building Council (WGBC). De WGBC verenigt alle councils ter wereld. Al bijna 100 landen hebben een council die streeft naar de verduurzaming van de gebouwde omgeving.

Stages bij Dutch Green Building Council

2 vacatures beschikbaar bij dit bedrijf

Schrijf je in of log in om de beschikbare stages te bekijken.