Werkgevers Plaats vacature

Stage lopen bij McNetiq

Let op, je bent niet ingelogd
Wil je meer zien? Log in of maak een account

Bedrijfsgegevens

Branche Metaalindustrie
Stad Rotterdam

Over McNetiq

McNetiq Controlock
Ontwrichtende innovatie die de toepasbaarheid van magneten significant vergroot
McNetiq is opgericht in 2014 door Bas Gravendeel en Edwin van der Heide. Bas is de uitvinder van een gepatenteerde magneettechnologie waarmee tijdelijke staalverbindingen kunnen worden gerealiseerd. Door de Controlock technologie toe te passen, kan namelijk de belastbaarheid van een magneet worden vastgesteld, voorheen was dit niet mogelijk.
Het kennen van de maximale belastbaarheid van een magneetverbinding is een voorwaarde voor veiligheid. Momenteel worden tijdelijke staalverbindingen tot stand gebracht door laswerk en dit kan voortaan worden vervangen voor magneten die met een simpele mechanische schakeling aan en uit worden gezet. Niet hoeven lassen betekent een enorme kostenbesparing, geen uitstoot van giftige lasgassen, geen beschadigingen van het staal sterk verminderd brandgevaar.
De eerste gecertificeerde Controlock toepassing (product) is het magnetisch Steigeranker. Hiermee kunnen steigers en werkbalkons aan stalen oppervlakken worden bevestigd zoals opslagtanks, schepen en bruggen. Hierdoor kan een steiger zonder veel steunberen worden uitgevoerd. Dit kan tot 80 % op steigermateriaal en tot 30 % op doorlooptijd besparen van een project (Shell World September 2017) Hiernaast neemt de veiligheid toe vanwege het drastisch beperken van het aantal bouwbewegingen en -uren. Bedrijven als Shell, Dow Chemical en Vopak werken ermee.
Toekomstige toepassingen die worden uitgewerkt zijn: sjorogen, hijsogen, zelfs het optillen van grote opslagtanks, het afmeren van schepen en het slepen van schepen.
Bij McNetiq werken vier vaste medewerkers, aangevuld met stagiaires en ZZP ers. Het bedrijf zit op de RDM Campus in Rotterdam en is sinds januari 2018 gefinancierd door Rotterdam Portfund> McNetiq heeft diverse innovatieprijzen gewonnen.

Stages bij McNetiq

2 vacatures beschikbaar bij dit bedrijf

Schrijf je in of log in om de beschikbare stages te bekijken.