Werkgevers Plaats vacature

Stage lopen bij Welkom in Leeuwarden

Let op, je bent niet ingelogd
Wil je meer zien? Log in of maak een account

Bedrijfsgegevens

Branche Drukkerijen / Uitgeverijen
Stad Leeuwarden

Over Welkom in Leeuwarden

Bedrijf:

Welkom in Leeuwarden is een uitgeverij van online en print magazines voor inwoners en bezoekers van de de stad Leeuwarden opgericht door Dennis Dorfel, een geboren en getogen Leeuwarder met een groot netwerk in deze stad. Het idee voor Welkom in Leeuwarden kreeg Dennis in 2014 toen hij ontdekte dat er nog geen goede informatievoorziening is voor toeristen die met hun bootje in de stad aanmeren. Het gehanteerde model is vrij eenvoudig: Er worden advertenties en advertorials verkocht en zodra er genoeg contracten afgesloten zijn wordt het magazine geprint. Na het succes van Welkom! in Leeuwarden - nu Cityguide Leeuwarden - werden daarnaast nog Lifestyle in Leeuwarden, Neushoorn Magazine en het Uitmagazine geproduceerd. De gratis magazines liggen verspreid in de stad en worden goed gelezen. De Cityguide Leeuwarden, met een oplage van 50.000 stuks, brengt de toerist heel Leeuwarden door. De uitstraling van de bladen is van ‘leuk gratis blad’ naar ‘is dit echt gratis?!’ gegaan. Op dit moment werkt Welkom in Leeuwarden met 250 vaste adverteerders die elk jaar meedoen en dit aantal blijft groeien.
Wat de magazines van Welkom in Leeuwarden aantrekkelijk maakt is het feit dat er vooral met redactionele advertenties gewerkt wordt. Leuke verhalen waarin het adverterende bedrijf de kans krijgt om zich te presenteren in plaats van platte advertenties. De magazines worden verspreid op zo’n 250 locaties en de investering voor bedrijven die willen adverteren is relatief laag. Adverteerders krijgen de mogelijkheid ook gebruik te maken van de Winactie Facebook pagina en dit crossover adverteren is erg krachtig en populair onder adverteerders en dit is de reden dat Welkom in Leeuwarden zijn pakket op online gebied wil uitbreiden.

Organisatie:

Welkom in Leeuwarden is een eenmanszaak van Dennis Dörfel opgericht in 2014. Dennis werkt met een team van ZZP-ers bestaande uit fotografen, tekstschrijvers, designers en stagiaires. Er wordt gewerkt vanuit een kantoorpand in Leeuwarden dat deels ook wordt verhuurd aan ZZP ers. Het drukwerk wordt via Print Power van Jos Overeem gedaan. Dit is een grafisch adviesbureau dat drukwerk regelt grote accounts in Europa. Het voordeel hiervan is dat er meegelift wordt op lagere tarieven en men niet afhankelijk is van één drukker.

Nu ook online!

Naast print is Welkom in Leeuwarden ook online actief. De Facebookpagina: Winacties Leeuwarden- link- heeft meer dan 10.000 volgers en de Facebookpagina van het uitmagazine heeft een kleine 3600 volgers.
Dennis Dörfel: ''Iedere klant die bij ons op print adverteert krijgt de mogelijkheid aangeboden om een winactie in samenwerking met ons op te zetten. Deze plaatsen we dan op onze Facebookpagina. Hierdoor krijgt de klant een extra groot bereik en wij hebben leuke content. Daarnaast plaatsen wij de advertorials bij ons op de website en delen we dit op onze Facebookpagina’s.''

Stages bij Welkom in Leeuwarden

1 vacature beschikbaar bij dit bedrijf

Schrijf je in of log in om de beschikbare stages te bekijken.