Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Stage lopen bij Icecat NV

Let op, je bent niet ingelogd
Wil je meer zien? Log in of maak een account
Branche Zakelijke dienstverlening
Bedrijfsomvang Middelgroot (50-249)
Stad Amsterdam

Over Icecat NV

Icecat is wereldmarktleider op het gebied van de syndication van gestandaardiseerde productinformatie. Icecat is onderdeel van de iMerge ecommerce-groep.

Open Icecat biedt gratis productinformatie voor inmiddels 300+ participerende fabrikanten. Veel leidende ecommercebedrijven in de wereld maken gebruik van de Open Icecat-catalogus, die uitgegroeid is tot een marktstandaard voor productinformatie waarbij alle gangbare wereldtalen worden ondersteund.

Icecat beperkt zich niet tot de productinformatie van de participerende merken, maar helpt etailers en andere ecommercepartijen ook om hun assortimenten volledig af te dekken met hoogwaardige productdata (Full Icecat-catalogus met productinformatie). De miljoenen gestandaardiseerde product-datasheets binnen Icecat hebben daardoor inmiddels betrekking op duizenden verschillende merken en categorie├źn.

Het intensieve gebruik van Icecat heeft geleid tot een enorme (miljarden!) hoeveelheid jaarlijkse downloads van product-datasheets door de tienduizenden aangesloten ecommerce-sites: online shops, ERP-systemen, vergelijkingssites, inkoopsystemen, review-sites en andere ecommerce-applicaties. In ieder koop- of bestelsysteem is immers het raadplegen van goede productinformatie essentieel. De afgeleide downloadstatistieken vormen een interessante bron voor marktonderzoekers.

De CEO van Icecat is Martijn Hoogeveen PhD, die de activiteit in 2001 startte gedurende zijn aanstelling als ecommerceprofessor.

Stages bij Icecat NV

1 vacature beschikbaar bij dit bedrijf

Schrijf je in of log in om de beschikbare stages te bekijken.