Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Stage lopen bij Stichting Bibelot

Let op, je bent niet ingelogd
Wil je meer zien? Log in of maak een account
Branche Entertainment / Events
Stad Dordrecht

Over Stichting Bibelot

Bibelot is een middelgroot poppodium, gevestigd in het Energiehuis in Dordrecht. Met een brede programmering voor popconcerten, festivals en dansfeesten is er voor iedereen wel wat te beleven. Kijk in de agenda wanneer er iets voor jou op het programma staat.
Bibelot is een stichting. Het bestuur geeft strategisch leiding aan de organisatie. De dagelijkse leiding is in handen van de directeur. Met een klein team van professionals wordt het aanbod ontwikkeld en geproduceerd. Tijdens evenementen zie je vooral de 180 vrijwilligers van Bibelot; ze helpen je aan de bar of bij de kassa en garderobe en spelen een belangrijke rol in de productie en promotie. Wil jij ook je steentje bijdragen? Bekijk dan de vacatures voor meer info.

Energiehuis
Het Energiehuis is een voormalige elektriciteitscentrale uit 1905 aan de rand van het historische centrum van Dordrecht. Naast Bibelot zijn ook schouwburg Kunstmin en Cultuurcentrum ToBe in het Energiehuis gevestigd. In het Energiehuis heeft Bibelot twee popzalen die volledig zijn ontworpen als poppodium en daarom aan alle eisen en gemakken van de huidige tijd voldoen. De Power Stage biedt plaats aan 300 bezoekers en de Main Stage biedt maar liefst ruimte aan 800 muziekliefhebbers. Naast deze zalen heeft Bibelot nog een Poplounge. De Poplounge is het muziekcafé van Bibelot en de ontmoetingsplek voor alle muziekliefhebbers. Regelmatig zijn er in de poplounge gratis optredens.
Kernpodium
Bibelot is door het Fonds voor de Podiumkunsten erkend als kernpodium en heeft de A-status. De belangrijkste subsidierelatie heeft Bibelot met de gemeente Dordrecht. Zonder deze exploitatiesubsidie, bijdragen van donateurs en sponsors en de inzet van vele vrijwilligers zou Bibelot niet kunnen bestaan. Wil je weten wat voor belastingvoordeel een donatie aan Bibelot heeft, klik dan hier.
Historie
Bibelot is het oudste "echte" poppodium van Nederland. Bibelot werd opgericht in 1967. Het begon allemaal in een zaaltje van de Verrezen Christus kerk in de wijk Crabbenhof. Na enkele jaren werd er verhuisd naar de voormalige rechtbank aan het Steegoversloot. Daarna werd de voormalige Bonifatiuskerk aan de Wijnstraat te Dordrecht de thuishaven. Vanaf maart 2013 is Bibelot gevestigd in het Energiehuis.

Bibelot is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Om aan de publicatieplicht te voldoen die de Belastingdienst hieraan stelt, verwijzen we naar de website van Federatie Cultuur.

Bibelot is aangesloten bij de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals.

Stages bij Stichting Bibelot

1 vacature beschikbaar bij dit bedrijf

Schrijf je in of log in om de beschikbare stages te bekijken.