Werkgevers Plaats vacature

Stage lopen bij Uturnz Energy B.V. / BPT Technology

Let op, je bent niet ingelogd
Wil je meer zien? Log in of maak een account
Branche Olie / Gas / Energie

Over Uturnz Energy B.V. / BPT Technology

Uturnz Energy / BPT Technology is een ontwikkelaar van procestechniek voor de productie van biobrandstof met kantoorlocatie in Nieuwegein.

In 2014 is zij samen met CleanCoal Projects gestart met de (her-)ontwikkeling van een productie systeem, dat op basis van torrefactie biomassa omzet in vaste CO2 neutraliserende biobrandstof, dat CO2 verhogende fossiele brandstof, zoals steenkool en aardgas, vervangt. Het systeem draagt de naam BTCS wat staat voor Biomass Torrefaction and Carbonisation System.

Voor de beheersing van het torrecatieproces hebben zij samen met de TU Eindhoven een betrouwbare oplossing gevonden en gepatenteerd, die in combinatie met een uniek logistiek ontwerp, voor het eerst betaalbare biobrandstof binnen handbereik brengt (zie voor een indruk van een torrefactie proces https://vimeo.com/92747073).

Voor het project is 1 miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld door RVO (zie http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/projecten/van-torrefictie-naar-torrefactie).

Medio 2016 zal de ontwikkeling van BTCS worden afgerond, waarna de productie van de eerste BTCS systemen door BPT Production wordt gestart en deze begin 2017 in het buitenland worden geïnstalleerd op de productielocaties van CleanCoal Projects.

Het team wat aan de ontwikkeling van BTCS werkt bestaat uit diverse disciplines, zoals product management, project management, systems engineering, mechanical engineering, software engineering, electrical engineering, proces engineering, proces technology, document control, financial control, bio energy science, etc.

Stages bij Uturnz Energy B.V. / BPT Technology

1 vacature beschikbaar bij dit bedrijf

Schrijf je in of log in om de beschikbare stages te bekijken.