Columnoverzicht

Minder bescheidenheid graag

Hij staarde een beetje somber naar het tafelblad, de tweedejaarsstudent die tegenover me zat. Het was een week voordat zijn beroepsoriënterende stage van start zou gaan. Bijna drie maanden lang niet meer in de collegebanken, maar meedraaien in een organisatie. Alleen: hij had nog geen stageplek gevonden.

Moeten we blij zijn met de afschaffing van de langstudeerboete?

Gisteren maakten Rutte en Samson bekend de langstudeerboete van de baan te vegen. Meteen doken er op Twitter en Facebook berichten van blije studenten op. Ook verschillende studentenorganisaties zeggen blij te zijn met de afschaffing van de boete. Zo verscheen er een persbericht van de Landelijke Studenten Vakbond waarin zij vertelden verheugd te zijn zijn met het deelakkoord dat vanmiddag is gepresenteerd.

HIP OP ‘T WEB

Jong onderneemster combineert goedlopende webshop met studie

PRET, PRESTIGE & POEN!

Toen mij werd gevraagd een column te schrijven over studie en stage moest ik wel lachen. Het type student die meer afwezig dan aanwezig was op school, altijd bezig met praktijk en werken in plaats van theorie. Vanaf jaar drie begon ik mijn studie communicatiemanagement op de hogeschool Utrecht pas echt leuk te vinden. Toen ik stage mocht gaan lopen en theorie kon toepassen in de praktijk begon het vak voor mij pas te leven.

Hi5 Geschikt?!

Sinds enkele jaren weet ik, Dionne Abdoelhafiezkhan (25 jaar), hoe ik positief in het leven moet staan, wat mijn passie is en vooral wat er allemaal voor nodig is om dat na te streven. Het heeft even geduurd voordat ik hier achter kwam. Nu kan ik met overtuiging zeggen: "Ik ben een 'social entrepreneur'!" Een entrepreneur die haar passie, focus, overzicht, betrouwbaarheid en kennis combineert om sociale vraagstukken te (h)erkennen. Die haar organisatie dusdanig leidt en positioneert zodat er effectieve (sociale) veranderingen in de markt gemaakt worden.

18-1-2010 Column Volgende keer beter
23-11-2009 Column Ze kunnen niet ruiken dat je bestaat
9-11-2009 Column Discriminatie kent vele gezichten
11-8-2009 Column Het mag allemaal best een tandje zwaarder voor de studenten
11-8-2009 Column Op het gebied van stages mag er nog wel het een en ander veranderen
3-11-2008 Column Talent ontwikkeling in Teams
19-10-2008 Column Ken je rechten
9-10-2008 Column De beste stagiair op de juiste plek
7-10-2008 Column De tijden zijn veranderd
24-9-2008 Column Stage op Curaçao is geen Hollandse Chinees
28-8-2008 Column Vegen voor een kwartje
25-8-2008 Column Een affaire met een stagiaire (m/v)

Nieuwsbrief

Zoeken

Feeds