Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

De beste stagiair op de juiste plek

Columns geplaatst door Rogier Kind, 10 Oktober 2008 01:40, vertoningen: 3455

Hoe krijg je de juiste stagiair op de juiste plek? Een bedrijf selecteert stagiairs op kennis, kwaliteiten en vaardigheden. Een stagiair kiest een bedrijf dat aansluit bij diens studie en leercompetenties. Bedrijven met passende stageplaatsen zijn vaak niet moeilijk te vinden. Veel moeilijker is het om een juiste selectie te maken van kwaliteiten in combinatie met de juiste persoonlijkheid. Inzicht krijgen in karakterstructuren helpt hierbij.

Karakterstructuren voor stagiairs

Karakterstructuren geven inzicht in wie je bent en wat je mogelijkheden en je beperkingen zijn. Voor stagiairs is dit een manier om zich persoonlijk te ontwikkelen. Iedere structuur bevat een aantal kenmerken dat bij een bepaalde persoonlijkheid past. Dit zegt weer veel over de persoon die je bent, waar je goed in bent en waar je voor gaat. Dit inzicht in jouw persoonlijkheid geeft een richting aan welke arbeidskeuze bij jou past. Het helpt je dus bij het kiezen van een passende stage. Voorbeeld: Je bent iemand die goed kan analyseren, helder kan denken en creatief is. Je ziet een advertentie van een bedrijf dat op zoek is naar stagiairs met daadkracht, mensen met lef, doeners. Je moet goed om kunnen gaan met stress, overzicht kunnen bewaren en gestructureerd kunnen werken. Een belangrijk vereiste is ook dat je goed kunt samenwerken met collega's.

De karakterstructuur met de kwaliteiten zoals hierboven beschreven, passen niet bij de wensen van het bedrijf. Je bent een denker en past beter binnen een bedrijf dat ze op zoek is naar creatieve denkers. Je past in het rijtje van mensen die goed mee kan denken als het gaat om vernieuwingen of verbeteringen. Je bent als persoon best chaotisch, vergeet regelmatig dingen en werkt graag alleen. Wanneer je toch solliciteert naar deze stageplek, is er een grote kans dat vraag en aanbod niet matchen en je niet naar tevredenheid werkt.

Karakterstructuren voor bedrijven

Voor een bedrijf vormt werving en selectie een belangrijk onderdeel. De keuze van uw personeel heeft veel invloed op het resultaat van uw uiteindelijke winst/omzet. Stagiairs zijn hier een wezenlijk onderdeel van en een bedrijf doet er goed aan hierin te investeren. Zoals Peter Hulsbos dit in een eerdere column zo mooi zegt: "Als bedrijf is het zaak dat je stagiair verliefd wordt op je bedrijf. De stagiair is de spiegel van je eigen bedrijf."

Investeren in stagiairs is investeren in de toekomst. Door de methodiek van de karakterstructuren toe te passen, investeert u als bedrijf in een passend werving- en selectiebeleid. Hierdoor krijgt u de beste stagiairs op de juiste plaats. Meer weten? Voor meer informatie over karakterstructuren of andere zaken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling: www.awareness-coaching.nl Carla Bongers Coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling

Nieuwsbrief

Zoek: