Interviewoverzicht

“Als je een leuke functie of baan ziet, ga er dan voor”

Kun je het je voorstellen? Op het ene moment ben je werkzaam als stagiair, op het andere moment als directeur. Het overkwam de 24-jarige Anne Kremers. Na een stageperiode van vier maanden kon zij aan de slag als directeur bij het museum Villa Mondriaan in Winterswijk. Hiermee is zij de jongste museumdirecteur van Nederland.

Stage lopen op de universiteit: hoe belangrijk is dat? (deel 2)

Net afgestudeerden krijgen tijdens een sollicitatiegesprek vaak te horen dat ze zijn afgewezen wegens te weinig (werk)ervaring. Vorige week sprak StagePlaza met Tom Koole, universitair hoofddocent bij het Departement Nederlands en senior onderzoek bij het Utrechts Instituut voor Linguïstiek Universiteit Utrecht, over stage lopen binnen een universitaire opleiding. Deze week vroegen wij studenten van de Universiteit Utrecht hoe zij over stage lopen denken. De meningen lopen nogal uiteen.

Stage lopen op de universiteit: hoe belangrijk is dat? (deel 1)

Als net afgestudeerde krijg je tijdens een sollicitatiegesprek vaak te horen dat je bent afgewezen wegens te weinig (werk)ervaring. Deze ervaring kun je op doen door tijdens je studie een (bij)baantje te hebben die binnen je studierichting past. Helaas zijn deze baantjes vaak lastig te vinden en moet het ook nog eens te combineren zijn met je studie. Veel studenten kiezen er daarom voor om stage te lopen. Binnen mbo- en hbo-opleidingen is stage lopen vaak verplicht. Bij wo-opleidingen is dit niet zo en wordt de keuze vaak aan de student zelf overgelaten.

Het neusje van de zalm

Topsport, een uit de hand gelopen hobby en tijdrovende passies. Het is niet voor elke student vanzelfsprekend een combinatie te vinden tussen een opleiding en zijn of haar toekomstdromen. Wij spraken Estée Strooker een jonge vrouw van 20 (winnares van Masterchef en deelgenomen aan X- Factor met meidengroep KLEM) die haar huidige opleiding journalistiek weet te combineren met haar extreme passie voor koken.

Stagiair wint maatpak van The Society Shop

Woensdag 2 december ging Stephan Mokveld naar de Society Shop, de winkel in de Van Baerlestraat in Amsterdam. Stephan liet daar zijn maten opmeten voor zijn spiksplinternieuw maatpak, gewonnen bij Stageplaza.nl, de grootste stagebank van Nederland. Stephan heeft via Stageplaza.nl een stage gevonden bij GUIDION. Hij is een paar maanden geleden begonnen aan zijn stage. Stageplaza.nl ging mee om hem, letterlijk en figuurlijk, het hemd van het lijf te vragen.

6-3-2009 Interview Stagebegeleiders aan het woord
23-11-2008 Interview Stagiaires kunnen terecht bij ISO
4-11-2008 Interview Stagebedrijven: staar je niet blind op een handicap
24-10-2008 Interview Nationaal Stage- en Afstudeerevenement - Vind de ware
16-10-2008 Interview Docent: Het is niet alleen een stage voor de stagiair
26-8-2008 Interview Stagiairs van nu zijn de vrijwilligers van later
14-4-2008 Interview Gertrudis College - Maatschappelijke Stage
28-3-2008 Interview Sociaal pedagogische hulpverlening gewenst
25-2-2008 Interview Emile Ratelband bijt Sp!ts af

Nieuwsbrief

Zoeken

Feeds