Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

4 oktober, Dag van de Stage

Nieuws geplaatst door Alexandra van der Vliet, 14 September 2006 01:40, vertoningen: 1452

Stage lopen, dat werkt! Dit zal de Kamer van Koophandel gedacht hebben want op 4 oktober 2006 organiseren ze weer 'De Dag van de Stage'. Met deze slogan zullen er door heel Nederland bijeenkomsten en evenementen plaatsvinden. Deze dag wordt georganiseerd om bedrijven, scholen en politiek stil te laten staan rond het onderwerp 'stage'.

De dag van de stage

De dag van de stage zal bestaan uit bijeenkomsten. Deze vinden plaats op achttien locaties in Nederland, waarbij het bedrijfsleven het onderwijs ontmoet. Eén van deze bijeenkomsten zal plaatsvinden in Den Haag. Bij deze bijeenkomst zal het programma een politiek tintje meekrijgen. Politiek, bedrijfsleven, onderwijs en stagiairs ontmoeten elkaar in het Tweede Kamer gebouw of in dat van de KvK Haaglanden. Het programma hangt aan elkaar van discussie, de behaalde resultaten op het gebied van stage en de verkiezingsagenda's van politieke partijen.

Stages, stagiairs, stagebegeleiders, stageplekken

De discussies en de verkiezingsagenda's van de politieke partijen zijn niet de enige aspecten van deze dag. De bijeenkomsten brengen de partijen bijeen die een rol spelen bij de stage. De ondernemer, de stagebegeleider en de stagiair ontmoeten elkaar en kunnen hierbij ervaringen uitwisselen op het gebied van stages. In de toekomst De bijeenkomsten zorgen ook voor de gelegenheid tot het opbouwen van netwerken. Deze dag zal bijdragen aan een betere relatie tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt. Via de dag van stage legt de KvK dus een basis voor een betere samenwerking en in de toekomst een sterk ondernemend Nederland.

De activiteiten

De activiteiten die verder georganiseerd zullen worden zijn:

  • Een debat tussen het onderwijs en het bedrijfsleven
  • Discussieavond over de ideale stagebegeleiding
  • Prijsuitreiking Beste Stagedocent Handel 2006 en Beste Stagiaire
  • Event voor allochtone studenten en jongeren
  • Presentatie van de onderzoekresultaten naar de problematiek rondom stages

Dit was nog maar een selectie van de activiteiten die 4 oktober plaats zullen vinden.

Bron: Stageplaza.nl

Nieuwsbrief

Zoek: