Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

40 procent studenten vindt stage in 1 maand

Nieuws geplaatst door Bianca Schotanus, 21 Mei 2008 01:40, vertoningen: 1173

Wekenlang wachten op een reactie van een stagebedrijf hoeft tegenwoordig niet meer. Uit het Nationaal Studenten Onderzoek 2008 van Stageplaza.nl is gebleken dat 40% van de stagiairs binnen één maand een stageplek heeft gevonden. Nadeel is wel dat dit percentage, ten opzichte van vorig jaar, met 17%, is gedaald.

Geschikte stage

17% van de studenten die binnen een maand een stageplek vindt, reageert slechts op één vacature. 16% heeft twee tot drie maanden de tijd nodig om een geschikte stage te vinden en één op de tien studenten doet er zelfs langer dan vier maanden over. Opvallend is dat een groot aantal (32%) van de studenten die er meer dan vier maanden over doen om een stage te vinden, ook op gemiddeld één vacature reageren.

Vacature

Een derde van de studenten reageert op 3 tot 5 vacatures alvorens een passende stage te vinden. Dit percentage is met 5% gestegen in vergelijking met vorig jaar. 5% van de respondenten reageert elf tot twintig vacatures en eenzelfde percentage beantwoordt meer dan 20 vacatures. In vergelijking met voorgaande jaren blijkt het lastiger te zijn geworden om een passende vacature te vinden.

Nieuwsbrief

Zoek: