Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

80 procent van de studenten kijkt af

Nieuws geplaatst door Bregje Rooijendijk, 21 Augustus 2008 01:40, vertoningen: 730

Uit Amerikaans onderzoek naar het afkijkgedrag van studenten blijkt dat de overgrote meerderheid van de studenten spiekt. Wie nooit stiekeme notities op briefjes krabbelt, blijkt een moediger persoon met een groter empathisch vermogen.

Structureel spiekgedrag

Aan het onderzoek werden meer dan 400 studenten van de staatsuniversiteit van Ohio onderworpen. 80% van deze studenten bleek in de laatste 30 dagen te hebben gespiekt en gaf aan dit in de toekomst ook te zullen doen.

Moedige minderheid

De studenten die nooit spiekten haalden opvallend hogere scores als het aankwam op moed en inlevingsvermogen in de medemens. Deze studenten gaven aan dat ze zich schuldig zouden voelen over het bedrog. Ze konden zelfs moeilijk geloven dat hun collega-studenten op regelmatige basis afkeken bij medestudenten of op een andere oneerlijke manier aan hun informatie kwamen.

Met gemak afkijken

Stageplaza.nl deed een beknopte peiling onder een aantal stagiairs. Van de 31 ondervraagde stagiairs waren er vijf die nog nooit op een ongeoorloofde manier aan tentamenantwoorden waren gekomen. De meest gehoorde stelling: "Het word je zo ontzettend makkelijk gemaakt om af te kijken!"

Bron: Gva.be

Nieuwsbrief

Zoek: