Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Actief stagebeleid als antwoord op openstaande vacatures

Nieuws geplaatst door Arjan Sinkeldam, 4 Mei 2009 01:40, vertoningen: 982

Ondanks de economisch moeilijke tijden hebben gemeenten in de kop van Noord-Holland de grootst mogelijke moeite met het vinden van geschikte kandidaten voor het opvullen van openstaande vacatures. Vooral hoogopgeleid personeel en jongeren zijn moeilijk te vinden. Voorspeld wordt dat dit probleem de aankomende jaren alleen maar zal toenemen. Het voeren van een actief stagebeleid en presentatie op de arbeidsmarkt zijn voor de gemeenten efficiënte instrumenten om dit probleem aan te pakken.

Vacatures

Ondanks dat het aantal werkzoekende jongeren tot 25 jaar alleen in de maand maart al met 6.6% is gestegen lukt het verschillende gemeenten in de kop van Noord-Holland maar niet geschikte kandidaten te vinden. Het college van Den Helder constateert de laatste 2,5 jaar een daling in het aantal sollicitanten. Vooral functies op het gebied van juridische dienstverlening, ruimtelijke ordening, het hoger management en de zwaardere financiële functies zijn steeds moeilijker in te vullen.

Hoger onderwijs

De gemeente Den Helder noemt het ontbreken van hoger onderwijs in de regio als voornaamste reden voor niet kunnen aantrekken van hoog opgeleide jongeren. Daarnaast zijn jongeren over het algemeen onbekend met het werken voor een gemeentelijke organisatie. Met het voeren van een actief stagebeleid en het geven van presentaties bij onderwijsinstellingen en op banenbeurzen wil de gemeente zich nadrukkelijk presenteren op de arbeidsmarkt en de afstand tot de hoog opgeleide jongeren verkleinen.

Mobiliteitsnetwerk

Om op korte termijn te kunnen profiteren van aanwezige kwaliteiten hebben verschillende gemeenten in de kop van Noord-Holland de handen ineen geslagen. Samen hebben zij het Mobiliteitsnetwerk opgericht. Dit netwerk heeft uitwisseling van gespecialiseerd personeel tot doel. Dit netwerk bestaat uit de gemeentes Den helder, Hoorn, Heerhugowaard en Alkmaar.

Nieuwsbrief

Zoek: