Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Ambassadeursnetwerk helpt allochtonen aan baan en stages

Nieuws geplaatst door Rogier Kind, 12 Februari 2007 00:40, vertoningen: 1383

Het Ambassadeursnetwerk Diversiteit helpt allochtonen aan een baan of stage. Al honderden allochtonen hebben een baan of stageplek. Anderhalf jaar geleden is het netwerk ingesteld door minister voor Integratie Rita Verdonk. De bedoeling was het bedrijfsleven te stimuleren om meer allochtonen in dienst te nemen.

Er hebben vijftien ambassadeurs zich bezig gehouden met het informeren van bedrijven over het vinden van geschikte allochtone werknemers of stagiairs. Het netwerk bestond uit ondernemers en topambtenaren van de ministeries van Justitie en Werkgelegenheid. Volgens het netwerk heeft de inzet van de ambassadeurs er onder andere toe geleid dat de contacten tussen scholen en bedrijven verbeterd is. De vraag en aanbod op de arbeidsmarkt zijn beter op elkaar afgestemd.

Het Ambassadeursnetwerk is al aardig tevreden over de behaalde resultaten. Maar volgens de voorzitter, Ab van der Touw, is er nog genoeg werk te verzetten. Van der Touw: "Het integratieproces van de allochtone werknemer moet wel gewoon doorgaan". Om te zorgen dat de stageproblematiek van allochtone jongeren op de politieke agenda blijft, is de voorzitter in gesprek met het ministerie van Werkgelegenheid.

Uit cijfers van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) blijkt dat veertig procent van de allochtone jongeren tussen de 15 en 24 jaar werkloos is. Daarnaast is er nog enig tekort aan stageplekken in het middelbaar beroepsonderwijs. Ieder jaar moet er rond de 450.000 stageplaatsen beschikbaar zij om alle scholieren een plek te kunnen aanbieden.

Nieuwsbrief

Zoek: