Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Bedrijfsleven gebaat bij maatschappelijke stage

Nieuws geplaatst door Laura Geenen, 1 Oktober 2008 01:40, vertoningen: 1188

Niet alleen de middelbare scholen kunnen een vergoeding tegemoet zien waar het gaat om de maatschappelijke stage. Als het aan de Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk (NOV) ligt, kunnen ook bedrijven in aanmerking komen voor een vergoeding.

Vergoeding voor onderwijsinstelling

Al eerder vermeldde Stageplaza.nl dat er 12 miljoen euro beschikbaar is gesteld voor de maatschappelijke stages. Dit geld is bedoeld voor onderwijsinstellingen die dit jaar zijn begonnen met de maatschappelijke stage. De stages die dit jaar van start gaan behoren nog tot een pilotproject waar 275 scholen aan mee doen dit jaar. Vanaf 2011 is de maatschappelijke stage landelijk verplicht. De onderwijsinstellingen ontvangen 200 euro per leerling. De leerling zelf ontvangt geen vergoeding.

Alleen voor bedrijven met convenant

De Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk (NOV) is van mening dat de bedrijven en instellingen waar leerlingen hun maatschappelijke stage lopen, ook een vergoeding moeten krijgen. Het stagebedrijf ontvangt tien euro per stagiair. Dit geldt alleen voor bedrijven die een convenant hebben afgesloten met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en die minimaal 2000 stageplaatsen bieden.

Minder kosten, meer plekken

Door bedrijven die veel stages aanbieden een vergoeding te geven, zullen organisaties eerder geneigd zijn meer stagiairs in dienst te nemen. Veel bedrijven zijn bang dat de maatschappelijke stage te veel zal gaan kosten. Door een vergoeding te bieden zal deze zorg wegvallen. Ook het probleem van de onvoldoende stageplekken zal zo deels opgelost kunnen worden.

Bron: Volkskrant.nl

Nieuwsbrief

Zoek: