Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Bedrijfsleven schreeuwt om stagiairs

Nieuws geplaatst door Bouschraa Elhrouz, 9 Januari 2008 00:40, vertoningen: 625

Er doet zich een opvallende trend voor op de stagemarkt. Steeds meer bedrijven gaan op zoek naar stagiairs, terwijl het tekort aan stagiairs toeneemt. Het gevolg is een groot aantal onvervulbare vacatures en een ruim vacature-aanbod voor stagiairs. Dit concludeert online stagebemiddelaar Stageplaza.nl.

Landelijk personeelstekort

Het belangrijkste knelpunt bij vacaturevervulling voor bedrijven is het tekort aan kandidaten. Zij hebben onvoldoende ervaring, opleiding of motivatie.

Tekort in technische branche het grootst

Stageplaza.nl constateerde de afgelopen jaren al een groeiend tekort aan stagiairs op het gebied van ICT en techniek. Tegenwoordig kampen ook de zakelijke dienstverlening, bouw, productie, zorg en de grafische branche met een tekort aan stagiairs.

Stagiairs aantrekken

Bedrijven doen steeds meer moeite om stagiairs te werven. Zo maken zij gebruik van externe bemiddelingsbureaus om hun vacature(s) te vullen, hanteren hogere stagevergoedingen, extra's zoals bonussen en een auto van de zaak.

Groeiend tekort

De laatste 3 maanden is het aantal inschrijvingen van bedrijven bij Stageplaza met 8% gestegen. Mede daardoor is het aantal openstaande vacatures in 2007 en 2008 hoger dan ooit. Stageplaza.nl verwacht door de aantrekkende arbeidsmarkt ook in de komende jaren een overschot aan leerbedrijven en een tekort aan stagiairs.

Nieuwsbrief

Zoek: