Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Bedrijven laten kansen liggen

Nieuws geplaatst door Bouschraa Elhrouz, 10 December 2007 00:40, vertoningen: 602

Bedrijven laten kansen liggen als het gaat om de benadering van Nederlanders met een andere etnische achtergrond. Deze groep telt drie miljoen inwoners, onder hen heeft zo'n 1,7 miljoen een niet-westerse achtergrond. In 2050 zal 29 procent van de Nederlandse bevolking bestaan uit nieuwe Nederlanders.

Groei juist positief

Allochtonen zullen dus in de toekomst in aantal toenemen, maar ook hun kansen en mogelijkheden zullen verbeteren. In tien jaar tijd is het aantal 'nieuwe Nederlanders' in het hoger onderwijs meer dan verdubbeld. Dit biedt betere arbeidsmogelijkheden en alles wat daar mee samenhangt zal zich dan ook positief verder ontwikkelen.

Kansen

Deze nieuwe Nederlanders zijn niet alleen goed voor de arbeidsmarkt, maar ook voor de consumptiemarkt. Zij hebben op jaarbasis samen een besteedbaar inkomen van 14,1 miljard euro en deze cijfers zullen naar verwachting alleen maar stijgen. Daarnaast kan deze groep het vergrijzingsprobleem op de arbeidsmarkt verhelpen.

Bron: nuZ

Nieuwsbrief

Zoek: