Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Bedrijven moeten leren verleiden

Nieuws geplaatst door Victor Engbers, 13 November 2006 00:40, vertoningen: 1829

Op een ondernemerscongres in Groningen bleek dat bedrijven in het noorden een saai imago hebben bij hoger opgeleiden. Ze moeten studenten daarom beter leren verleiden.

Samenwerking met ondernemers

Het noordelijke deel van ons land kampt met een voortdurend gebrek aan hoger opgeleiden, zo bleek tijdens het congres, omdat veel studenten de streek na hun studie verlaten. "Kennelijk hebben de bedrijven hier in het Noorden niet het imago om interessant te zijn", stelde een van de sprekers. Om het tij te keren zouden een aantal maatregelen moeten worden genomen. Zo zou er meer samenwerking tussen ondernemers en onderwijsinstellingen moeten komen, om studenten op die manier meer en eerder vertrouwd te maken met de arbeidsmarkt.

Bedrijfseigen factoren

"Ongeveer tachtig procent van de bedrijven geeft aan dat ze graag stagiaires willen hebben. Maar die bedrijven lopen vaak aan tegen bedrijfseigen factoren zoals te weinig tijd en het ontbreken van een goede invulling van de stage", aldus Manon Copini, directeur Retail ING Bank Noord Nederland. "Wij moeten ons meer richten op de kunst van het verleiden", vatte een woordvoerder van MKB Nederland samen. Ook een gebrek aan begeleiding vanuit de onderwijsinstellingen werd genoemd als oorzaak. Door bedrijven samen te laten werken met onderwijsinstellingen zou de situatie flink kunnen worden verbeterd.

Bron: Stageplaza.nl

Nieuwsbrief

Zoek: