Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Beroepsonderwijs niet toegankelijk voor gehandicapten

Nieuws geplaatst door Bouschraa Elhrouz, 21 November 2007 00:40, vertoningen: 1574

Het beroepsonderwijs is nog steeds niet toegankelijk genoeg voor studenten met een handicap of chronische ziekte. Het gaat hierbij niet alleen om fysieke toegankelijkheid, maar ook om gepaste begeleiding. Dit blijkt uit onderzoek dat de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) heeft laten uitvoeren binnen het mbo, hbo en wo.

Veel instelling binnen het beroepsonderwijs kennen een beleid wat gericht is op het wegnemen van hindernissen voor studenten met een beperking. Toch bieden zij vaak onvoldoende ondersteuning. Het blijkt moeilijk om wettelijk vereiste aanpassingen gerealiseerd te krijgen.

Uit onderzoeken, verricht door de Commissie Gelijke Behandeling, de Radboud Universiteit Nijmegen en de Universiteit van Tilburg, komt onder meer naar voren dat er bij onderwijspersoneel weinig kennis is over handicap en chronische ziektes. Ook zouden onderwijsinstellingen kampen met een gebrek aan financiƫle middelen, als het gaat om gehandicapten en chronisch zieken. Onder de studenten zelf zou onbekendheid zijn over de rechten die ze hebben. Ook zouden de studenten moeilijkheden ondervinden bij het zoeken naar een stageplek.

Bron: Commissie Gelijke Behandeling

Nieuwsbrief

Zoek: