Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Bezorgdheid maatschappelijke stage ongegrond

Nieuws geplaatst door Bianca Schotanus, 25 April 2008 01:40, vertoningen: 1020

LAKS heeft onlangs in een onderzoek het enthousiasme gepeild van scholieren over de maatschappelijke stages. Uit het onderzoek, dat gehouden is onder 2303 scholieren, is gebleken dat 70% de maatschappelijke stages niet ziet zitten. Stageplaza.nl is nu een onderzoek gestart onder scholieren die al daadwerkelijk een maatschappelijke stage hebben gevolgd.

LAKS

In het onderzoek stelt LAKS vast dat de scholieren liever betere lessen willen dan een maatschappelijke stage. Scholieren zouden de stage als nutteloos ervaren. Nu maakt LAKS, dat staat voor Landelijk Aktie Komitee Scholieren, zich ernstig zorgen over de uitvoering van de zogenoemde MaS. De maatschappelijke stages worden in 2011 verplicht voor alle middelbare scholieren.

Nieuws over MaS

Stageplaza.nl bemiddelt al jaren in stages voor mbo, hbo en wo en richt zich de laatste tijd ook op nieuws over de maatschappelijke stages. In 2007 werd het Nationaal Maatschappelijk Stageonderzoek gehouden en er worden verschillende interviews en artikelen over de MaS op de website gepubliceerd.

Leerzaam en leuk

Leerlingen van het Gertrudiscollege te Roosendaal hebben al maatschappelijke stages gevolgd. Stageplaza.nl hield onlangs een interview met de leerlingen en stagebegeleiders. In dat interview spraken de scholieren vol enthousiasme over de uitgevoerde stages. De leerlingen zien het nut van de maatschappelijke stages in en ervaarden het organiseren en uitvoeren van de MaS als leerzaam en leuk. Ook de begeleiders vertelden anekdotes over ouderen die een geweldige dag hadden dankzij de leerlingen.

Achteraf positief?

Het onderzoek van LAKS is gehouden onder scholieren die de maatschappelijke stages van naam kennen, maar niet daadwerkelijk stage hebben gelopen. De uitspraken van de scholieren zijn wellicht voorbarig te noemen, want het gaat om gedachten en niet om ervaring. Als de scholieren een maatschappelijke stage hebben gedaan, kunnen ze heel anders tegen de zaak aankijken.

Nieuwsbrief

Zoek: