Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Brandweerman of –vrouw voor 24 uur

Nieuws geplaatst door Alexandra van der Vliet, 5 Oktober 2006 01:40, vertoningen: 843

Studenten in Amsterdam krijgen een unieke kans op een kijkje in de keuken van de plaatselijke brandweer. In Amsterdam worden 7500 zogenaamde Studentenboxen verspreid, waarin bedrijven productsamples aanbieden. Brandweer Amsterdam heeft er een rookmelder ingedaan.

Onder de studenten die de rookmelder daadwerkelijk ophangen, daar een creatieve foto van maken en die insturen, worden vijf 24-uursstages verloot.

"Het promoten van brandveiligheid staat voorop. Het gaat ons niet in de eerste plaats om het werven van personeel", zegt Jeroen Nan, woordvoerder van Brandweer Amsterdam. "Het is voor ons makkelijk om aan personeel te komen. De brandweer spreekt nog steeds veel mensen aan. Voor stages op beleidsniveau krijgen we veel spontane aanmeldingen. Overigens bieden wij nooit stageplaatsen aan voor het uitvoerend werk. Je hebt echt een opleiding nodig om als brandweerman aan de slag te kunnen."

De winnaars van de prijsvraag mogen 24 uur meedraaien in een van de kazernes. Nan: "Dat betekent sporten, controles uitvoeren en uitrukken naar incidenten." Mogen de stagiaires ook helpen blussen? "Ze mogen kijken. Op een veilige afstand."

Bron: Stageplaza.nl

Nieuwsbrief

Zoek: