Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Buitenlandstage? Bereid je voor!

Nieuws geplaatst door Laura Geenen, 1 Oktober 2008 01:40, vertoningen: 1761

Veel mensen willen graag op buitenlandstage, maar gaan niet. De reden hiervoor is vaak dat ze denken dat er te veel bij komt kijken. Ook wordt er vaak gedacht dat het lastig is om aan een buitenlandstage te komen. Met behulp van een internationale stagebemiddelaar is het echter goed te regelen.

Verandering van spijs

Een stage in het buitenland is even iets anders dan een stage in Nederland. Dit heeft een aantal redenen. Bij een stagebedrijf in Nederland ga je langs om te solliciteren. Als het niks is ga je weer naar de volgende. Als je in het buitenland stage wilt solliciteren, kun je natuurlijk minder gemakkelijk op gesprek gaan. Ook cultuurverschillen kunnen een stage in het buitenland iets lastiger maken. Toch kun je met een goede voorbereiding snel een stage vinden. Een goed begin is het halve werk.

Via stagebemiddelaar op buitenlandstage

Er komt nogal wat kijken bij een buitenlandstage. Een goede voorbereiding is dan ook niet overbodig. Om te voorkomen dat je bij een stage terecht komt waar je slecht wordt begeleid of een bedrijf dat toch niet aan de eisen van school blijkt te voldoen, is het belangrijk om je stage via een erkende stagebemiddelaar te regelen. Een erkende stagebemiddelaar biedt niet alleen internationale stages aan, maar kan je ook helpen met het vinden van huisvesting. Ook bieden sommige stagebemiddelaars een taalcursus aan om ervoor te zorgen dat de overgang minder groot is. Tenslotte is het handig om te weten welke reisverzekering alle onkosten in het buitenland dekt. Ook hier kunnen stagebemiddelaars je bij helpen.

Nieuwsbrief

Zoek: