Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Campagne helpt scholieren aan een stageplek

Nieuws geplaatst door Michelle van Gelder, 2 Maart 2007 00:40, vertoningen: 1354

Drie weken geleden werd er nog gezegd dat het stageprobleem in Amsterdam was opgelost. Toch hebben leerlingen van (v)mbo uit het stadsdeel Oost/watergraafsmeer moeite met het vinden van een stageplaats. Dit komt doordat er nog steeds niet genoeg stageplaatsen zijn voor deze leerlingen. Om dit probleem op te lossen is er een campagne gestart om de scholieren een kruiwagen te geven voor het vinden van een stage.

De (v)mbo-leerlingen kunnen bij hun zoektocht naar een stage wel hulp gebruiken. De leerlingen zijn momenteel op zoek naar een stage voor een week in april. Om het tekort aan stages aan te pakken heeft Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer samen met Kleur in Stage en de (v)mbo-scholen uit het betreffende stadsdeel een campagne opgezet. De campagne genaamd 'Kruiwagen gezocht' helpt de scholieren om een stageplek te vinden. Tijdens de campagne gaan de leerlingen de straat op met een kruiwagen vol met sinaasappels of bloemen. Door deze uit te delen hopen zij met mensen in contact te komen die hen kunnen helpen aan een stage.

Bedrijven kunnen zichzelf aanmelden als 'kruiwagen'. Hetzij ze aan enkele eisen voldoen. Zo moet het bedrijf de leerlingen de gelegenheid geven om te oriƫnteren op beroep en werken. De leerling moet daadwerkelijk iets leren. Daarnaast moet de stagebegeleider de tijd hebben om dingen te vertellen of uit te leggen.
Naast het uitdelen is er ook een bijeenkomst op De Beursvloer van het hoofdkantoor Woningcorporatie Het Oosten. Op vrijdag 9 maart komen bedrijven en scholieren bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomst kunnen bedrijven een match maken met een van de honderd leerlingen.

De campagne 'Kruiwagen gezocht' wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Platform Amsterdam Samen.

Nieuwsbrief

Zoek: