Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

De HBO student en het Leerwerktraject

Nieuws geplaatst door Arjan Sinkeldam, 7 Mei 2009 01:40, vertoningen: 1785

Een student in dienst in een leerwerktraject. Veel bedrijven zien alleen de nadelen, niet de voordelen. Het is echter niet alleen de student die profiteert, ook het bedrijf en de hogeschool doen er hun voordeel mee. Zoals in elke relatie is het geven en nemen.

Waarom?

Zowel bedrijven als het beroepsonderwijs zijn gebaat bij een goede aansluiting tussen het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs. Zo leiden bedrijven studenten op naar eigen maatstaven, zitten ze op de eerste rij bij het werven van geschikt personeel en staan ze dichter bij het onderwijs. Maar er zijn meer redenen waarom het een goed idee is om een leerwerktraject aan te gaan met een HBO student.

Initiatieven vanuit het bedrijfsleven

In verschillende branches zijn er door brancheorganisaties initiatieven genomen om het leerwerktraject in de sector te stimuleren. Zo is er in de metaalbewerkingbranche door het opleiding- en ontwikkelingsfonds (OOM) een regeling getroffen die het in financieel opzicht extra aantrekkelijk maakt een student tijdelijk in dienst te nemen. Maar ook in de technische installatiebranche zijn er verschillende projecten om het duale leerwerktraject te stimuleren. Gedetailleerde informatie over het leerwerktraject in de technische installatiebranche kunt u vinden op. www.otib.nl.

Fiscale tegemoetkoming

Ook de overheid ziet het belang van het Leerwerktraject in. Om deze reden geeft zij bedrijven die Hbo’ers in dienst nemen via een leerwerktraject een aantrekkelijk belasting voordeel. Bij een 36-urige werkweek hebben bedrijven de mogelijkheid een bedrag tot maximaal € 2.655 per Hbo’er af te trekken van de loonheffingen.  Klik hier voor gedetaileerde informatie www.stageplaza.nl

Nieuwsbrief

Zoek: