Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Docenten vinden stagebegeleiding vanuit bedrijven matig

Nieuws geplaatst door Bregje Rooijendijk, 15 Mei 2008 01:40, vertoningen: 1181

Uit het onlangs gepubliceerde Nationaal Docenten Onderzoek 2008 is gebleken dat 67% van de ondervraagde docenten knelpunten ondervindt tijdens de begeleiding van stagiairs. Vooral de begeleiding vanuit de stagebedrijven laat te wensen over, aldus 31% van de respondenten.

Verschillen

Uit het Nationaal Bedrijvenonderzoek 2007 bleek dat ook 31% van de bedrijven ontevreden is over de stagebegeleiding. Deze onvrede betreft echter de begeleiding vanuit onderwijsinstellingen. Studenten zijn meer te spreken over de stagebegeleiding vanuit bedrijven dan vanuit onderwijsinstellingen. 34% van de studenten vindt de begeleiding vanuit opleidingen matig tot slecht. 15% vindt ditzelfde van de stagebegeleiding vanuit bedrijven.

Samenwerking

Als het gaat om de begeleiding vanuit stagebedrijven, is er een aantal punten waar docenten niet tevreden over zijn. Bedrijven zouden volgens 45% van de docenten betere begeleiding behoren te bieden bij de werkzaamheden van stagiairs. Meer aandacht voor de stagiair en nauwere samenwerking met opleidingen staan op respectievelijk de tweede en derde plaats.

Ondanks de kritiek geven docenten de stagebedrijven gemiddeld een 7 als rapportcijfer voor de stagebegeleiding. Eén op de tien docenten beoordeelde de begeleiding vanuit bedrijven met een onvoldoende. In het Nationaal Bedrijven Onderzoek van vorig jaar gaven bedrijven op hun beurt gemiddeld een 5 als rapportcijfer aan stagedocenten.

Nieuwsbrief

Zoek: