Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Duizenden maatschappelijke stageplaatsen bij de scouting

Nieuws geplaatst door Bouschraa Elhrouz, 2 Oktober 2007 01:40, vertoningen: 807

Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van Onderwijs en Scouting Nederland hebben onlangs een overeenkomst getekend over de maatschappelijke stage. Scouting Nederland geeft aan zich in te spannen om tussen de 5.000 en 10.000 stageplekken binnen de Scouting te realiseren.

Op deze wijze wil Scouting Nederland vanuit haar maatschappelijke rol een bijdrage leveren aan de samenleving. De overeenkomst houdt in dat Scouting Nederland eigen leden niet alleen de kans biedt, maar ook stimuleert om samen met een schoolvriend of vriendin stage te lopen. Van Bijsterveldt ondertekende de overeenkomst tijdens de tweejaarlijkse Scout-In in Liempde.

De staatssecretaris hoopt dat andere maatschappelijke- en vrijwilligersorganisaties het voorbeeld van Scouting Nederland volgen. "Juist dit soort initiatieven, waarbij organisaties actief een bijdrage leveren en kans zien zelf ook nieuwe vrijwilligers aan te trekken, is pure winst."

Het doel van de maatschappelijke stage is om jongeren kennis te laten maken met de samenleving. Door vrijwilligersactiviteiten maken ze kennis met het dragen van verantwoordelijkheid voor maatschappelijke belangen.

Nieuwsbrief

Zoek: