Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Duizenden studenten studeren voor niets

Nieuws geplaatst door Laura Keuken, 16 April 2013 14:54, vertoningen: 1649

In Nederland laten veel jongeren zich opleiden tot een beroep waar eigenlijk geen vraag naar is. Deze opleidingen hebben volgens de minister van onderwijs, Jet Bussemaker, onvoldoende aansluiting op de arbeidsmarkt.

Vooral op het MBO zijn deze zogenoemde pretstudies te vinden. Nadat de scholieren hun opleiding hebben afgerond kunnen zij vaak geen baan vinden. De grootste probleemgevallen betreffen winkelpersoneel en dierenverzorgers.

Volgens de minister gaat het om duizenden jongeren die bezig zijn met een ongeschikte opleiding. Bussemaker wil dat de scholen deze opleidingen schrappen en anders moet dit opgelegd worden. Het kabinet wil de jeugdwerkloosheid bestrijden en trekt hier 50 miljoen voor uit. De helft hiervan wordt besteed aan de omscholing van mensen die al een mbo-opleiding hebben gedaan en niet aan het werk komen. Ook wordt een deel van het geld besteed aan persoonlijke gesprekken met scholieren.

Bron: Nu.nl

Nieuwsbrief

Zoek: