Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Fontys is watching you

Nieuws geplaatst door Bregje Rooijendijk, 30 Juli 2008 01:40, vertoningen: 1367

Hogeschool Fontys Pedagogisch Technische School Eindhoven heeft in samenwerking met Fontys Sociaal Pedagogische Hulpverlening een verkennend onderzoeksproject uitgevoerd waarbij het handboek 'Stagebegeleiding en beoordeling met videocommunicatie' tot stand is gekomen. In het project is een aantal stagiairs begeleid en beoordeeld door middel van live videocommunicatie, in plaats van door een docent ter plaatse.

Onvoldoende

Uit het Nationaal Stage Onderzoek Studenten 2008 van Stageplaza.nl bleek eerder dit jaar dat studenten ontevreden zijn waar het gaat om stagebegeleiding vanuit onderwijsinstellingen. Bijna één vierde deel van de studenten vindt de begeleiding vanuit opleidingen niet voldoende. Eén op de tien studenten vindt de begeleiding zelfs ronduit slecht. Studenten vinden dat opleidingen meer tijd moeten investeren in stagebegeleiding. Zo is 23% van de studenten nooit bezocht door een stagebegeleider vanuit de opleiding tijdens hun stageperiode.

Uitkomst?

Als directe voordelen van videocommunicatie worden vooral (reis)tijd en fysieke aanwezigheid genoemd. Docenten hebben weinig tijd en hoeven nu niet van locatie naar locatie te reizen. Daarnaast kunnen docenten die fysiek aanwezig zijn, een stagiaire belemmeren in een vrije manier van bewegen en lesgeven. Ook de leerlingen zijn zich altijd bewust van de aanwezigheid van een beoordelaar en kunnen zo het natuurlijke verloop van een les beïnvloeden. Met een camera worden deze belemmeringen grotendeels weggenomen. Daarnaast kan het een voordeel zijn voor docenten om op één dag verschillende studenten aan het werk te zien vanuit de eigen werkplek.

Bron: Surfspace.nl

Nieuwsbrief

Zoek: