Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Gevreesde gevolgen van het sociaal leenstelsel

Nieuws geplaatst door Marjolein van de Flier, 13 Februari 2013 11:51, vertoningen: 2702

Het sociaal leenstelsel dat in 2014 ingaat voor alle nieuwe studenten wekt bezorgde ouders en studenten. In het rapport van FNV Jong en LSVb (Landelijke Studenten Vakbond) staat dat een groot aantal studenten het nieuwe leenstelsel onacceptabel vindt. Daarbij zijn ouders bang voor een mogelijke schuldenberg. Vandaag debatteert de Tweede Kamer over het leenstelsel.

Studenten De studenten krijgen geen studiefinanciering meer, maar moeten geld gaan lenen van de overheid. Mbo-studenten willen nu nog door studeren. Zij geven daarbij aan dat wanneer het leenstelsel ingaat daar van af te zien. Voor de hbo-studenten is de angst om bij te gaan lenen een reden om veel te werken naast het studeren. Het werken naast de studie gaat vaak wel ten kosten van de studieresultaten.

Ouders De ouders hebben grote zorgen over de mogelijke schuldenberg. De zorgen zijn niet voor niets want jongeren moeten na hun middelbare school direct hun juiste vervolgopleiding kiezen. Het wordt onbetaalbaar wanneer zij stoppen met de opleiding.

Bron: Spitsnieuws.nl en Nu.nl

Nieuwsbrief

Zoek: