Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Helft stageplaatsen voor allochtone student

Nieuws geplaatst door Bouschraa Elhrouz, 17 December 2007 00:40, vertoningen: 806

Op 12 december maakten studenten met een bi-culturele achtergrond kennis met de rijksoverheid als werkgever. De kennismakingsbijeenkomst Double-Click Event was georganiseerd door het Expertisecentrum Arbeidsmarktcommunicatie van het ministerie van BZK.

De ministeries hadden tientallen stageplaatsen beschikbaar gesteld waarvoor de studenten hun belangstelling kenbaar konden maken. Voor minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken is het vergroten van de diversiteit bij de rijksoverheid een prioriteit. Ter Horst: "Er is bijvoorbeeld afgesproken dat de helft van de 2000 jaarlijks beschikbare stageplaatsen beschikbaar komt voor studenten met een bi-culturele achtergrond." Nu werken er nog relatief weinig mensen met een allochtone achtergrond binnen de overheid.

Volgens Ter Horst moet dit veranderen: "Als de overheid zich naar buiten toont, moet de overheid een afspiegeling zijn van die samenleving." Zo is het de komende jaren de bedoeling dat er binnen de overheid minimaal vijftig managers met een allochtone achtergrond bijkomen. Om goede mensen binnen te halen moet volgens Ter Horst ook het potentieel onder de bi-culturele doelgroep aangeboord moet worden.

Bron: Minbzk.nl

Nieuwsbrief

Zoek: