Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Help ik krijg een baan

Nieuws geplaatst door Alexandra van der Vliet, 16 Oktober 2006 01:40, vertoningen: 2131

Om in contact te treden met werkloze jongeren heeft de Taskforce Jeugdwerkloosheid in samenwerking met Achmea en het CWI het project 'Help! Ik krijg een baan!' opgezet. Jongeren kunnen via een website hun werkloze vrienden aanmelden. CWI bemiddelt de werkloze naar een (leer)baan of stage. Als de werkloze jongere drie maanden op die (leer)baan of stage blijft werken en leren, krijgt de tipgever een prijs.

Onderzoek Taskforce

Aanleiding van dit project is de uitkomst van het onderzoek uitgevoerd door Taskforce Jeugdwerkeloosheid eind 2005. Een kwart van de 2.700 jongeren die zich meldden was op zoek naar een stage of leerbaan in de zorg. Na bemiddeling bleek uiteindelijk maar een klein aantal jongeren geïnteresseerd te zijn of af te haken voor een baan in de zorg. Geconcludeerd werd dat nog veel werkloze jongeren niet bekend zijn bij instanties. Om deze jongeren toch kansen te bieden via het 2e kans beroepsonderwijs wordt geprobeerd ze via de vriendenkring te bereiken met het project 'Help! Ik krijg een baan!'

2e Kans Beroepsonderwijs

Volgens voorzitter Hans de Boer van de Taskforce Jeugdwerkeloosheid past het project perfect in het kader van het 2e Kans Beroepsonderwijs. "We weten dat er nog veel werkloze jongeren rondlopen die niet bij instanties bekend zijn. Willen we die ook aan een baan helpen, dan moeten we naam en rugnummer weten."

De Taskforce merkt dat de matches tussen deze jongeren en werkgever nog een stuk lastiger te maken zijn. "Het gaat slechts met tientallen tegelijk, terwijl we praten over naar schatting 30.000 jongeren die structureel werkloos zijn en niet bij instanties geregistreerd zijn", aldus De Boer. Taskforce erkent dit als een behoorlijk maatschappelijk probleem en wil alle mogelijke manieren inzetten om deze jongeren te bereiken. De radiospotjes en reclames hebben volgens De Boer veel van deze onbekende jongeren de weg naar CWI gewezen. Daarom gaan ze er ook mee door.

Bron: Stageplaza.nl

Nieuwsbrief

Zoek: