Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Het ‘estafettestokje’

Nieuws geplaatst door Michelle van Gelder, 21 Februari 2007 00:40, vertoningen: 1011

Het estafettestokje. Met dit stokje wordt er geprobeerd om meer stageplekken en leerbanen te creëren voor Amsterdamse jongeren. Volgens het VNO-NCW moeten deze jongere een kans krijgen op de arbeidsmarkt. Vooral de laagopgeleide en vroegtijdige schoolverlaters hebben steun nodig. VNO-NCW is een werkgeversorganisatie die zich inzet voor de collectieve belangen van het bedrijfsleven.

Het estafettestokje is een initiatief van VNO-NCW Regio Amsterdam. Dit doen zij in samenwerking met het Platform Arbeidsmarkt en Onderwijs (PAO) in Amsterdam. Sinds 2005 wordt het stokje doorgegeven aan Amsterdamse werkgevers. De bedoeling achter het estafettestokje is dat deze aan een werkgever wordt doorgegeven die verplicht wordt om extra inspanningen te doen om de werkgelegenheid onder jongeren te bevorderen. Bedrijven die mee willen lopen in de race kunnen zich via het PAO aanmelden. Het bedrijf die het estafettestokje moet doorgeven kiest zelf iemand die het stokje overneemt. Eerdere estafettelopers waren ING Bank District Amsterdam, KPN, Van den Ende Theaterproducties, NUON en Gemeente Amsterdam. Naast het fysieke stokje is er ook een papieren variant waarin de verhalen van de betrokken ondernemers in staan. De zesde estafetteloper is de luchthaven Schiphol geworden. Uit handen van de Amsterdamse burgemeester Job Cohen heeft Schiphol-topman Gerlach Cerfontaine het estafettestokje mogen ontvangen. Dit keer moet de luchthaven zich intensief gaan inzetten om jongeren aan een stage of baan te helpen.

Ook Stageplaza.nl heeft zich aangemeld voor dat estafettestokje. Met het oprichten van Stagebank Amsterdam hoopt Stageplaza het stokje te kunnen overnemen. Met deze stagebank wil Stageplaza de werkgelegenheid in de regio Amsterdam bevorderen door de kloof tussen bedrijven en studenten te verkleinen. Daarbij geeft Sjorstun Paula, manager Sales & Public Relations bij Stageplaza, aan dat de stagebank hierbij open staat voor samenwerking. "Bij een maatschappelijk initiatief is samenwerking de sleutel tot succes" aldus Paula.

Nieuwsbrief

Zoek: