Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Hoogste tijd verplichte stagevergoeding

Nieuws geplaatst door Laura Geenen, 3 November 2008 00:40, vertoningen: 1466

Buitenlandse stagiaires die in Nederland stage willen lopen, kunnen vanaf nu rekenen op een stagevergoeding. Dit is recentelijk wettelijk vastgelegd. Het bedrag dat de stagiaires ontvangen, mag niet minder dan 50% van het minimumloon bedragen.

Positieve ontwikkelingen

Als werkgevers voor buitenlandse stagiaires een tewerkstellingsvergunning aanvragen, moeten zij het bedrag voor de stagevergoeding opgeven. De stagevergoeding die moet worden opgegeven is exclusief reiskostenvergoeding, huisvesting of andersoortige vergoedingen. Met een tewerkstellingsvergunning mag een werkgever een buitenlandse werknemer of stagiaire gedurende een bepaalde periode in dienst nemen. De tewerkstellingsvergunning geldt alleen voor de werknemer en het werk waarvoor de vergunning is aangevraagd. Een tewerkstellingsvergunning is maximaal drie jaar geldig.

Stagevergoeding in Nederland

Omdat nu wettelijk is vastgesteld dat buitenlandse stagiaires een vergoeding moeten krijgen, zullen zij niet snel meer van een koude kermis thuiskomen. Maar hoe staat het met de stagevergoedingen voor Nederlandse stagiaires die in eigen land stage lopen? Uit het Nationaal Stage Onderzoek 2008 van Stageplaza.nl is gebleken dat 19% van de studenten geen stagevergoeding ontvangt. Vorig jaar was dit nog 22%.

Bron: Pleinplus.nl

Nieuwsbrief

Zoek: