Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Hyvesvrienden met je docent?

Nieuws geplaatst door Bregje Rooijendijk, 20 Juni 2008 01:40, vertoningen: 1079

Bekend is dat sociale netwerksites als Hyves en Facebook ontzettend populair zijn onder scholieren en studenten. Ook docenten maken in toenemende mate gebruik van deze sites. In hoeverre moeten docenten meegaan in het gebruik van netwerksites als Hyves en Facebook? Sommige docenten 'krabbelen' vrolijk mee, anderen zien vooral bezwaren om dit te doen.

Keep in touch

"We sturen studenten met een diploma en een roos de deur uit en laten ze als het ware dood vallen. Het is een leuk idee om via Facebook contact te houden", vindt Johan Pape, docent IBL in Den Bosch. Zijn vriendennetwerk op de site telt inmiddels 110 leden, waarvan het merendeel afgestudeerde Avansstudenten zijn. "Ze vinden het leuk en melden zich spontaan. Het is ook nuttig, want sommigen vragen of ze nog iets voor Avans kunnen betekenen."

Werk en privé gescheiden

Jan Verhagen, docent aan de Academie voor Industrie Informatica, blijft sceptisch over het inzetten van netwerksites. "Ik heb het idee dat ik daarmee de privé-sfeer van de studenten binnendring. Er staat teveel informatie en onzin op, dingen die ik allemaal niet wil weten. En het kost geweldig veel tijd." Verhagen denkt dat het weinig zin heeft om met 'serieuze' opmerkingen tussen de 'onzin' te gaan staan. "Formeel en informeel lopen dan door elkaar. Wij moeten enige afstand bewaren met de student."

Bron: Avans

Nieuwsbrief

Zoek: