Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Jonge vrouwen vaker vakspecifiek opgeleid

Nieuws geplaatst door Bouschraa Elhrouz, 10 December 2007 00:40, vertoningen: 1376

Jongere vrouwen, zijn vaker dan gemiddeld vakspecifiek opgeleid: zij hebben vaker een vervolgopleiding in het mbo of hoger onderwijs afgerond. Dit blijkt uit de cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft gepubliceerd.

Inhaalslag vrouwen

De jongere bevolking (25-44 jaar) heeft vaker een vakspecifieke opleiding gedaan dan de 45-64-jarigen. Dit komt uitsluitend door de jongere vrouwen. Vooral het aantal vrouwen met alleen basisonderwijs is afgenomen. Bij de mannen zijn er nauwelijks verschillen tussen deze twee generaties. Zowel van de jongere als van de oudere mannen volgden vier van de vijf een vakspecifieke opleiding.

Overgrote deel heeft vakspecifieke opleiding

75% van de Nederlanders (25-64 jaar) hebben in 2006 een vakspecifieke opleiding afgerond. Zij kozen vooral voor de richtingen 'gezondheidszorg, sociale dienstverlening en verzorging', 'techniek' of 'economie, commercieel management en administratie'.

Economie in trek bij jongeren

Economie is steeds meer in trek bij jongeren. Van de 25-44-jarigen heeft 19 procent een economische achtergrond, tegen 12 procent van de 45-64-jarigen. Ook dit komt mede doordat vrouwen tegenwoordig vaker doorleren dan vroeger.

Typische man/vrouwopleiding

Jongere mannen en vrouwen kiezen echter nog steeds traditioneel: veel meer mannen dan vrouwen gaan voor een technische opleiding, zoals veel meer vrouwen dan mannen kiezen voor een opleiding in de zorg. Wel is het onderwijsniveau van vrouwen en mannen meer naar elkaar toe getrokken.

Bron: CBS.nl

Nieuwsbrief

Zoek: