Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Kleine baankans voor economische en sociaal-culturele studies

Nieuws geplaatst door Bouschraa Elhrouz, 3 December 2007 00:40, vertoningen: 1464

Economie-studenten en sociaal-culturele studenten krijgen het moeilijk op de arbeidsmarkt. Voor de meeste andere studies geldt daarentegen dat de kans op werk groter is dan ooit. Dat blijkt uit het tweejaarlijkse rapport van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) in Maastricht.

Voldoende economen

Er zijn meer dan voldoende economen, zo bericht het ROA. Met name voor afgestudeerden in de richtingen hbo-bedrijfseconomie en wo-econometrie zijn de vooruitzichten matig. Hetzelfde geldt voor HBO-afgestudeerden aan sociaal-culturele opleidingen.

Enorme sprong vooruit

Voor afgestudeerde hbo'ers en wo'ers in het algemeen zijn de perspectieven wel positief. Ruim zestig procent van de universitaire studenten volgt een opleiding met een goed tot zeer goed toekomstperspectief. Ditzelfde geldt voor 45 procent van de hbo'ers. Dat is een enorme sprong vooruit ten opzichte van twee jaar geleden, toen slechts 27 procent van de wo'ers en 18 procent van de hbo'ers kon rekenen op een passende baan.

Techniek scoort het beste

Vooral afgestudeerden in de technische richtingen hebben de banen voor het oprapen. Ook 'groene' opleidingen als milieukunde doen het goed. Het ROA verwacht dat de arbeidsmarkt in de aankomende jaren harder zal groeien dan het aantal werkzoekenden. Vooral in de technische en pedagogische beroepen zullen de tekorten groeien.

Bron: HOP

Nieuwsbrief

Zoek: