Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Lancering TEAMstages: Laat talent groeien

Nieuws geplaatst door Alexandra van der Vliet, 27 September 2006 01:40, vertoningen: 1206

Gistermiddag, op 26 september, was de lancering van het nieuwe project TEAMstages. De bijeenkomst in het WTC in Amsterdam werd geopend door de minister van OC&W, mevrouw Maria van der Hoeven. Het project helpt jongeren van het ROC van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam met het vinden van stageplekken. TEAMstages is een initiatief van Joop en Janine van de Ende.

TEAMstages

TEAMstages helpt jongeren van het ROC van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam met het vinden van stageplekken waarbij zij hun talenten in de praktijk kunnen ontwikkelen. Het bijzondere van deze stages is dat er gewerkt wordt met teams van stagiaires van verschillende opleidingen en niveaus. Het eerste doel van TEAMstages is om eind 2006 vijftig stagiaires in teams aan de slag te hebben in de omgeving van Amsterdam. Daarna wordt het aantal plekken uitgebreid tot ca. 500 in 2009.

Startklaar

Onder leiding van het TEAMstages-bureau hebben vandaag tien deelnemende bedrijven de eerste vijftig stagiairs geselecteerd. De complete teams zijn eerst een week samen met hun coaches in training geweest in Amsterdam en Noord-Frankrijk. Tijdens deze speciale training hebben de stagiairs en coaches elkaar beter leren kennen en door middel van groepsopdrachten geleerd om goed samen te werken, effectief te communiceren en hun leerdoelen te bepalen. Joop van den Ende is de initiatiefnemer en moedigde de stagiaires aan: "Dit is een unieke kans, met aandacht omringd, dingen te leren. Dus wees leergierig. Doe je best. Grijp die kans."

DocuSoap: 'Teams Up'

Van het project wordt een DocuSoap gemaakt. De titel 'Teams Up' werd vanmiddag bekend werd gemaakt. Doel van de DocuSoap is om bij te dragen aan een positieve beeldvorming van beroepsopleidingen. De tien teams die hun TEAMstages doen, worden door de camera van Eyeworks gevolgd gedurende vier tot zes maanden. De kijker krijgt daarmee inzicht in wat stagiaires meemaken. Ieder team krijgt steun van een 'Supercoach', een bekende Nederlander die expert is in zijn of haar vakgebied. Teams Up is bij de KRO te zien vanaf het voorjaar 2007.

Voor meer informatie over TEAMstages, klik hier

Bron: Stageplaza.nl

Nieuwsbrief

Zoek: