Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Lerarenbeurs moet niveau docenten opschroeven

Nieuws geplaatst door Bregje Rooijendijk, 30 Mei 2008 01:40, vertoningen: 1190

Voor scholing van docenten is vanaf volgend schooljaar ruim tachtig miljoen euro beschikbaar. Leraren kunnen dit geld direct besteden aan verbetering van hun didactische, leidinggevende of coachende vaardigheden.

Kosten

Leraren kunnen maximaal 10.500 euro aanvragen om een hogere bevoegdheid te halen, hun professionele niveau te verhogen, hun vakkennis te verbreden of zich te specialiseren. Zij kunnen hiertoe een aanvraag indienen bij de Informatie Beheer Groep. De docenten kunnen kiezen uit een lijst met mogelijke opleidingen. De lerarenbeurs voorziet in de kosten van les- en collegegeld, studiemiddelen en reiskosten. De helft van het geld is bestemd voor het basisonderwijs, bijna een derde voor het voortgezet onderwijs en de rest voor het middelbaar- en hoger beroepsonderwijs. Voor dit jaar is zeven miljoen euro beschikbaar voor de lerarenbeurs. De Informatie Beheer Groep, die de regeling uitvoert voor het ministerie van Onderwijs, laat weten dat hoe eerder de aanvraag wordt ingediend, hoe hoger de kans op een beurs is.

Essentie Algemene Onderwijsbond-woordvoerder

Floor ter Wal noemt de beurs 'essentieel' om (jonge) docenten voor het onderwijs te behouden. Nu verlaat een kwart van de docenten binnen vijf jaar het onderwijs. De beurs is een concrete uitwerking van het 'Actieplan Leerkracht', dat vorige maand tot stand kwam. Dat plan moet er onder meer door hogere lerarensalarissen toe leiden dat meer mensen voor een baan in het onderwijs kiezen.

Bron: Nu.nl

Nieuwsbrief

Zoek: