Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Luxe positie van bedrijven is zwaar voor mbo-ers.

Nieuws geplaatst door Marjolein van de Flier, 19 Maart 2013 15:32, vertoningen: 1451

De stijgende werkloosheid zorgt voor een luxe positie bij werkgevers. Dit blijkt uit een onderzoek van RTL Nieuws. Gisteravond vertelde patrick, afgestudeerd commercieël medewerker, zijn positie als mbo’er in de banenmarkt.

Patrick is druk aan het solliciteren en heeft last van de zware concurrentie van hbo’ers. De vacatures gericht op een mbo afgestudeerde worden vaak ingenomen door hbo’ers. De afgestudeerde hbo studenten zijn minder kieskeurig geworden en solliciteren op alles wat gerelateerd is aan hun vakgebied. Bedrijven nemen dan overgekwalificeerde sollicitanten aan. Op dit moment zit Patrick dus nog steeds thuis met zijn diploma en vindt dit een ongelijke strijd.

Er is te maken met een verdringing, want ook voor hbo-ers is het moeilijk om een baan te vinden. De kwalificaties van de hbo- ers zijn ook interessant voor werkgevers die mbo-vacatures aanbieden. Het ziet er naar uit dat de bedrijven voorlopig in deze luxe-positie blijven. De mbo en hbo studenten zullen voorlopig blijven concurreren.

Bron: RTL.nl

Nieuwsbrief

Zoek: