Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Maatschappelijke stagiaires voor de politiek

Nieuws geplaatst door Rogier Kind, 3 Augustus 2007 01:40, vertoningen: 752

Het kabinet heeft besloten maatschappelijke stages in te voeren, maar bieden ze zelf wel maatschappelijke stages aan? Het Jeugdkabinet wil dit gaan uitvinden en heeft daarom een proef bedacht. Alle Eerste en Tweede Kamerleden, ministers en staatssecretarissen zijn gevraagd om een maatschappelijke stageplaats aan te bieden.

De eerste 10 politici die zeggen een plek te hebben, kunnen op 10 september 2007 hun eigen stagiaire ontmoeten die het Jeugdkabinet heeft geselecteerd. "Wij bieden u graag een stageplaats aan. Uw voorbeeldrol zal leiden een hoger aanbod van stageplaatsen, daarnaast doet u zelf ervaring op met de maatschappelijke stage en inspireert u wellicht toekomstige politici! Wij hopen bovendien dat wanneer een jongere stage loopt bij u, dat dan hun politieke betrokkenheid vergroot wordt. Wellicht kan ook de frisse blik van uw stagiaire u nieuwe inzichten geven in uw werk!" Aldus een citaat uit de brief aan de politici.

Het jeugdkabinet wil dat de politici het goede voorbeeld geven. Na het uitzenden van de brief is gebleken dat er een positieve respons is van de politiek. Ondanks het reces, zijn er in een paar dagen al enkele enthousiaste reacties binnengekomen van ministers. Een paar Tweede Kamerleden hebben al hun medewerking toegezegd.

Het Jeugdkabinet is opgericht door een groep Nederlandse jongeren die hun stem wil laten horen aan de politiek. Het is het eerste kabinet voor en door jongeren van Nederland. Eén van hun belangrijkste standpunten op het moment zijn de maatschappelijke stages. Daarom organiseert het Jeugdkabinet samen met de 'Maatschappelijke Coalitie' en Visie21 een debat om jongeren mee te kunnen laten beslissen over het beleid rondom de maatschappelijke stage. Dit debat vindt plaats op 10 september 2007 in de 'Now and Wow' in Rotterdam. 100 jongeren en 50 stageaanbieders laten hun mening weten over de maatschappelijke stages en hoe dat het beste kan worden aangepakt. Staatssecretaris van Bijsterveldt, van het ministerie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, heeft al laten weten hier graag bij aanwezig te willen zijn.

Voor meer informatie: www.jeugdkabinet.nl

Nieuwsbrief

Zoek: