Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

MBO stagiaires in Groningen ontevreden

Nieuws geplaatst door Laura Geenen, 20 Oktober 2008 01:40, vertoningen: 1286

ROOD, jong SP, heeft een grootschalige enquête onder honderden mbo'ers in de stad Groningen gehouden. Hieruit is gebleken dat de mbo leerlingen het onderwijs slecht vinden. Er werd geklaagd over slechte lessen en het tekort aan leraren. Ook de stages kwamen aan bod. Daarom heeft rood afgelopen vrijdag 17 oktober in Groningen 'Groninger verklaring van de rechten van de mbo'ers gepresenteerd', want volgens de SP hebben de studenten recht op goed onderwijs.

Stages slecht begeleid

Uit het onderzoek van ROOD is gebleken dat vooral stages een probleem vormen op de mbo scholen. Naast een onvoldoende aantal stageplaatsen voor de studenten, zou ook de begeleiding vanuit de school minimaal zijn. Dit is voorheen ook al uit het Nationaal Stage Studenten Onderzoek 2008 van Stageplaza.nl gebleken.

Uit ons landelijk onderzoek kwam naar voren dat bijna een kwart van de ondervraagde studenten vind dat de begeleiding vanuit het onderwijs matig is. Één op de tien studenten vindt de begeleiding ronduit slecht. Het onderzoek is gehouden onder studenten van verschillende niveaus. 33% van de ondervraagde studenten volgenden een Mbo-opleiding. Met de uitslag van het onderzoek van ROOD wordt aangetoond dat er nog niet veel verbeterd is sinds het onderzoek van Stageplaza.nl dat dit voorjaar is gehouden.

Jongerenorganisatie SP ROOD is de politieke jongerenorganisatie binnen de SP die zich richt op alle jongeren in Nederland. Rood heeft op dit gebied drie doelstellingen. Ten eerste willen zij jongeren betrekken bij het verwerven van een socialistische maatschappij in Nederland. Ten tweede willen zij de bekendheid van de SP onder jongeren vergroten. Als laatste willen zij jongeren die zich aangetrokken voelen tot de partij een actieve plek aanbieden binnen de partij. Rood is nu de tweede grootste politieke jongerenorganisatie van Nederland. Rood is zowel op lokaal als op landelijk niveau actief.

Bron: SP.nl

Nieuwsbrief

Zoek: