Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

MKB kiest HBO’er als ideale stagiair

Nieuws geplaatst door Lieke ten Voorde, 30 Augustus 2004 01:40, vertoningen: 1108

Kluwer, 30 augustus 2004 - Als het aan MKB ligt, is de ideale stagiair een hbo'er die in ieder geval professioneel, zelfstandig, flexibel, projectgericht en grammaticaal sterk is.

Daarnaast moet de derde of vierde jaars HBO-student tussen de drie tot zes maanden werkzaam kunnen zijn binnen het bedrijf. Dit komt naar voren uit onderzoek van Stageplaza.nl onder zo'n duizend MKB bedrijven.

Meer dan 50% van de ondervraagde bedrijven vindt dat stagiaires zich op verschillende punten nog kunnen verbeteren. Grammatica (18%) en spelling (17%) zijn minder sterke punten. Een professionele houding, inzet en motivatie zijn óók zaken waar volgens het bedrijfsleven een stagiair nog extra aandacht aan zou moeten besteden.

Naast de gewenste eigenschappen van een stagiair werd ook gevraagd naar de voorkeur voor het studieniveau van de stagiair. Uit de cijfers van Stageplaza blijkt dat hbo'ers met 75% favoriet zijn. Mbo'ers en universitair geschoolde stagiaires scoorden respectievelijk 15% en 10%. Verder blijkt uit het onderzoek dat een stagiair vooral in dienst genomen wordt om een onderzoek uit te voeren en dat de begeleiding van een stagiair gemiddeld tussen de drie en vijf uur per week kost.

Nieuwsbrief

Zoek: