Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Moordenaars op stage

Nieuws geplaatst door Marjolein van de Flier, 5 November 2012 10:11, vertoningen: 926

Jonge moordenaars, overvallers en andere criminelen zullen straks aan de slag gaan als stagiair in het bedrijfsleven. Met dit plan van PvdA-kamerlid Ahmed Marcouch moet het percentage jonge criminelen dat na hun straf weer de fout in gaat worden verlaagd. Op 80 procent van de jeugdige criminelen maakt een gevangenisstraf geen indruk.

Marcouch denkt dat er wel bedrijven zijn te vinden die de jongeren willen aannemen: “er zijn zat ondernemers die dat als een uitdaging zien.” Volgens het kamerlid zijn de jongeren niet in staat om uit het verkeerde milieu te blijven. Op school houden ze het niet vol, waardoor ze gevangenis in, gevangenis uit gaan. Door de jonge criminelen tijdens hun straf een stageplaats te geven, bied je hen een kans. “Het is de bedoeling dat ze uiteindelijk een goede referentie krijgen en een bewijs van goed gedrag.”

De stageplaatsen voor deze jongeren worden opgenomen in het TBO-systeem. Een plan van Marcouch in het regeerakkoord wat inhoudt dat jonge gevangen ter beschikking worden gesteld aan het onderwijs.

Nieuwsbrief

Zoek: