Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Nog nooit zoveel stageplaatsen als nu

Nieuws geplaatst door Floris Dogterom, 13 November 2006 00:40, vertoningen: 1049

Tien jaar na de inwerkingtreding van de Wet Educatie en Beroepsonderwijs (WEB) is het aantal leerbedrijven toegenomen tot recordhoogte: 180.000. Dat blijkt uit de meest recente inventarisatie door Colo, de vereniging van kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven.

De Wet Educatie en Beroepsonderwijs (WEB) stipuleert dat de kenniscentra verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit en de kwantiteit van de stagebedrijven. Tien jaar na de invoering van de WEB heeft het aantal leerbedrijven het recordaantal van 180.000 bereikt.

Niet alleen groeit het aantal leerbedrijven, ook stellen de erkende leerbedrijven meer stageplaatsen en leerbanen beschikbaar. Colo stelt dat de aantrekkende economie en de daarmee gepaard gaande groei van de werkgelegenheid is daarvan de belangrijkste oorzaak. Tekorten aan stageplaatsen en leerbanen zijn er alleen nog bij opleidingen waarbij het aantal deelnemers de vraag op de arbeidsmarkt overstijgt, zoals mode, media, uiterlijke verzorging, toerisme en dierverzorging. Ook is er sprake van regionale verschillen.

Meer informatie: Barometerstand oktober 2006

Bron: Stageplaza.nl

Nieuwsbrief

Zoek: