Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Onderwijs moet arbeidsmarktgerichter

Nieuws geplaatst door Floris Dogterom, 16 November 2006 00:40, vertoningen: 1435

**Het onderwijs moet beter inspelen op wat het bedrijfsleven vraagt. Dat is een van de conclusies van een onderzoek onder 2200 werkgevers in het noorden van het land. "Stageplaatsen zijn de beste oplossing om een betere aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt tot stand te brengen."

Op het onlangs gehouden Regionaal Ondernemers Congres in Groningen presenteerden ING Bank, MKB Nederland en de Kamer van Koophandel een rapport met een lange titel: 'Ondernemen met onderwijs - naar een betere aansluiting tussen arbeidsmarkt en onderwijs in Noord-Nederland'. Een van de belangrijkste conclusies van het onderzoek onder 2200 Noord-Nederlandse ondernemers luidt dat het onderwijs beter moet inspelen op wat het bedrijfsleven vraagt. Bovendien is de kwaliteit van vmbo'ers in het noorden vaak ontoereikend om tegemoet te komen aan de vraag op de arbeidsmarkt en is het midden- en kleinbedrijf minder geneigd om stagiairs aan te nemen dan grotere organisaties.

Stageplaza.nl, de grootste online stagebank van Nederland, pleit voor langere stageperiodes voor alle studenten. "Aan een korte stage hebben de meeste bedrijven niet zoveel", aldus Dominic Bakker, account manager bij Stageplaza.nl. "Tegen de tijd dat een stagiaire goed is ingewerkt, is de stageperiode alweer voorbij. Langere stages hebben ook een groot voordeel voor de stagiair zelf. Hij of zij leert veel meer, zodat hij significant grotere kansen heeft op de arbeidsmarkt.&"

"Er zijn veel meer manieren, maar stageplaatsen zijn de beste oplossing om een betere aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt tot stand te brengen", stelt Manon Copini, directeur Retail bij ING Bank Noord-Nederland. "Daarom moeten we, als Nederlandse maatschappij, inzetten op een betere samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Het onderwijs zou veel arbeidsmarktgerichter moeten zijn. Scholen leiden tenslotte op voor werk, dus zouden ze ook moeten weten wat de vraag is. Om daar meer inzicht in te krijgen, zouden er meer docenten stage moeten lopen in het bedrijfsleven."

Meer informatie: Ondernemen met onderwijs - naar een betere aansluiting tussen arbeidsmarkt en onderwijs in Noord-Nederland

Bron: Stageplaza.nl

Nieuwsbrief

Zoek: