Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Onvoldoende maatschappelijke stageplekken

Nieuws geplaatst door Laura Geenen, 11 September 2008 01:40, vertoningen: 1409

Enkele duizenden middelbare scholieren zijn begin dit schooljaar begonnen met de maatschappelijke stage. In 2011 moeten alle middelbare scholieren aan de maatschappelijke stage beginnen. Helaas zijn er nog onvoldoende stageplaatsen om deze scholieren te kunnen plaatsen.

Huiverig voor maatschappelijk stage

Vanuit het hele land komen berichten dat er onvoldoende plaatsen zijn voor de maatschappelijke stages. De reden hiervoor is dat het voor zowel de scholen als voor de zorginstanties een nieuw project is. Verzorgingstehuizen en anderen zorg- en welzijnsinstanties durven het nog niet aan om stagiairs in dienst te nemen. Zo zijn ze bang dat de scholieren nog te jong zijn voor het werk en zodoende niet in staat zijn om verantwoordelijkheden op zich te nemen. Ook moet er extra personeel ingezet worden om de scholieren te begeleiden. Dit kost niet alleen arbeidskrachten, maar ook tijd en geld. Daarnaast komen er ook nog administratieve zaken bij kijken, zoals verzekeringen. Er gaat dus veel tijd in zitten, ondanks dat de stageperiode maar van korte duur is.

Voldoende stageplaatsen voor 2011?

De vraag die nu speelt, is of er in 2011 wel genoeg plaatsen zullen zijn om alle middelbare scholieren een stageplek te kunnen bieden. Het hele project is pas net van start gegaan en wordt in 2011 pas verplicht voor alle scholieren in Nederland. Nu er een start is gemaakt zal het balletje waarschijnlijk wel gaan rollen. Zo kan iedereen kijken en vergelijken hoe het de middelbare scholieren vergaat. Als de zorginstanties merken dat de stage niet alleen goed is voor de scholier maar ook voor de instanties zelf, zal het aantal stageplekken vanzelf groeien.

Nieuwsbrief

Zoek: