Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Ouderavond in hbo populair

Nieuws geplaatst door Bouschraa Elhrouz, 29 Januari 2008 00:40, vertoningen: 1151

Speciale ouderavonden in het hoger onderwijs worden druk bezocht. Ouders willen deelgenoot zijn in de studie van hun volwassen kinderen.

Vroeger was het voor studenten not done om je ouders mee te nemen naar de universiteit of hogeschool. Tegenwoordig is dat anders. Opleidingen in het hoger onderwijs merken de laatste jaren een groeiende betrokkenheid van ouders bij de studie van hun kinderen.

Niet alleen zijn ouders welkom op speciale open dagen en voorlichtingsactiviteiten om studenten te werven, ouders worden ook regelmatig uitgenodigd voor presentaties van werkstukken en projecten van eerstejaarsstudenten.

De lerarenopleidingen in Nijmegen nodigen ouders sinds vorig jaar uit om goodwill te kweken. "Ouders lezen ook kranten en kijken tv. Wekelijks wordt er wel iets negatiefs over het onderwijs gemeld in de media", zegt woordvoerder Ilja van Bree. "Ze horen bijvoorbeeld dat pabo'ers niet kunnen rekenen. Wij willen de ouders van onze studenten vertellen hoe het bij ons in elkaar zit."

Bron: Volkskrant

Nieuwsbrief

Zoek: