Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Plasterk wil student na bachelor niet wegjagen

Nieuws geplaatst door Bouschraa Elhrouz, 11 December 2007 00:40, vertoningen: 1432

Minister Ronald Plasterk (Onderwijs) is niet van plan studenten na hun bacheloropleiding massaal de arbeidsmarkt op te jagen. Dat zei hij maandag in een overleg met de Tweede Kamer. Wel wil hij dat studenten na de bachelor bewuster kiezen voor voortzetting van de studie.

Plasterk kreeg veel kritiek toen hij ruim een week geleden in de Volkskrant stelde dat 80 procent van de studenten klakkeloos doorstroomt naar een masteropleiding, terwijl ze prima aan het werk zouden kunnen. Maandag zei de minister dat hij dat nooit heeft willen zeggen. Hij erkende dat studenten na de bachelorfase nog niet echt een volwaardige opleiding hebben genoten. Volgens de minister ervaren studenten nu nauwelijks een grens tussen de bachelor- en masterfase. Als ze zich daar wel bewust van zijn, gaan ze een bewustere keuze maken. Hij zou graag zien dat bijvoorbeeld de helft doorstroomt naar de vervolgmaster van de bacheloropleiding.

Plasterk vertrouwde de Volkskrant toe het collegegeld voor de masters te willen verhogen om studenten ertoe te zetten na hun bachelor de arbeidsmarkt op te gaan. Dit zou ook bewerkstelligd kunnen worden door de studiebeurs in de master om te zetten naar een lening. Maandag zei Plasterk met differentiatie van het collegegeld te willen wachten op de conclusies van een experiment dat de afgelopen jaren is gehouden. De resultaten daarvan worden dinsdag bekend gemaakt.

Bron: Telegraaf.nl

Nieuwsbrief

Zoek: